AKP'nin Büyük Şehir hayali gerçekleşiyor.

AKP

CHP Karardan dönülmesi için demokratik kitle örgütlerine birlik çağrısı yaptı.



CHP Büyük Şehir Kararından dönülmesi için demokratik kitle örgütlerine birlik çağrısı yaptı.

AKP'nin ilk mahalli seçimlerde Balıkesir'in tümüne hakim olma düşünü kanunlaştırıyor.

Bu amaçla aralarında Balıkesir'inde bulunduğu 13 ili kapsayan  Büyük Şehir teklifi kanunlaşmak üzere meclise sunuldu.

Teklif büyük bir olasılıkla 2012 sonlarına doğru kanunlaşacak ve il sınırlarını kapsayan Balıkesir büyük şehir hayali gerçekleşirken toplam 34 Belde belediyesi ile 892 köy bağlanacakları ilçe belediyelerinin mahallesi olacak.

Kapatılacak 34 belde belediyesi ile 892 köy tüzel kişili mal ve borçları bağlandıkları ilçe Belediyelerine devrolacak.

CHP il genel meclisi üyeleri Ahmet Göçmez, Hüsnü Atay ve Murat Erbil bugün CHP ilçe örgütünde gerçekleştirdikleri Basın toplantısı ile konuyu kamu oyuna duyururken, Uygulamanın tamamı ile AKP'nin il sınırları çerçevesinde oy oranının yüksek olması ve Büyük Şehir belediyesinin kendisine geçecek olması düşüncesinden kaynaklandığı ifade edildi.

CHP il genel meclisi Ahmet Göçmez, Hüsnü Atay ile Marmara il genel meclisi üyesi Mustafa Erbil Balıkesir'in Büyük şehir olma noktasındaki araştırmalarını Kocaeli Belediyesinde yaptıkları incelemede uygulamanın kırsal alan kesiminde yaşamla örtüşmediği ifade edildi.

Toplantıda mahalli belediyelerin çöp ve zaruri ihtiyaçları karşılarken, İmar ve ruhsatlandırmayı Büyük Şehir'in yapacak olması ilçe belediyelerinin pasifize olması anlamına geldiği belirtildi.

CHP il genel meclisi grubu uygulamanın Balıkesir merkezi hariç hiçbir köy, belde ve ilçelerin yararına olmadığını vurgulayıp bu noktada başta siyasi partiler olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerini uygulamaya karşı çıkmaya davet etti.







banvitli
23.02.2012 15:53:20
Edincik`te halk uyuyor başkanda uyuyor yahu mahalle oluyoruz. uyanın, bırakın gezmeyi tozmayı. AKP teşkilatı ile kalkın gidin Ankara ya yazık ilçe olmak için ne yaptınız derlerse ne cevap vereceksiniz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı